Dig.do provides summary information about websites
Discover the most popular sites
Search domain or keyword:

Thu Jun 20 13:20:04 2019

Information about: astronomija.com.mk
Sponsored link

Screenshot: (enlarge)
Astronomija screenshot

Astronomija information:

TitleАстрономија (view sites with similar title)
Category: World / Makedonski / Наука
Description Скопско астрономско друштво е најактивното здружение со Македонија кое се занимава со астрономијата од научен аспект. Skopje astronomy society is the only organization in Macedonia which works active on the field of astronomy.
KeywordsSkopje, Скопје, Makedonija, Македонија, Macedonia, Астрономија, Astronomija, Astronomy, Planets, Планети, Сонце, Sonce, Planeti, Ѕвезди, Dzvezdi, Sistem, Систем
Address http://www.astronomija.com.mk Add this site to your favorite list
Twitter @AstroSkopje
САД е здружение на граѓани, љубители на астрономијата / SAS is a society of citizens, astronomy lovers
Во последно време се шират гласини дека е можно резултатите добиени од BICEP 2 да не се валидни во поглед на... http://t.co/ww42bLxccZ
Facebook SkopskoAstronomskoDrustvo

Astronomija - Site Review: Astronomija / Астрономија - Скопското астрономско друштво, САД. Ѕвезда Сонце планети комети метеори астрофизика новости вести статии егзобиологија космологија мисии еволуција на ѕвезди.


Sponsored link

Astronomija Summary

Астрономија Насловна Астроучилница Историја на астрономијата
Основни закони Координатни системи Привидно движење на Сонцето и планетите
Сјај на небесните тела Телескопи Сончев систем 
Сонце Планети  Меркур Венера Земја  Месечина
Марс Јупитер Сатурн Уран Нептун Плутон Астероиди
Комети Метеори Ѕвезди Двојни ѕвезди Ѕвездени јата
Соѕвездија Меѓуѕвездена материја и маглини Галаксии
Messier објекти Космологија Астронаутика Тераформирање на Марс
Вести Мисии/Опрема Земја/Месечина Марс Планети
Природни сателити Сонце ...Popularity Rank of astronomija.com.mk
Alexa Rank Alexa Rank Date
997049 2013-04-15
955747 2013-04-01
904768 2013-03-15
959092 2013-03-01
814512 2013-02-15
805453 2013-01-30
792403 2013-01-08

Access traffic rank of astronomija.com.mk (site position)

Server IP of astronomija.com.mk: 195.26.152.100 (hosted by Makedonski Telekom)
Domain extension: .mk (list top sites in Macedonia)

Sponsored link


11 images found on astronomija.com.mk:


Sites linking from it's first page to astronomija.com.mk: (1 results found)

Links found on Astronomija homepage:

External links:

astronomija.com.mk is linking to those sites:

 1. Скопско Астрономско Друштво
 2. Историја на астрономијата
 3. Основни закони
 4. Координатни системи
 5. Привидно движење на Сонцето и планетите
 6. Сјај на небесните тела
 7. Телескопи
 8. Сончев систем 
 9. Сонце
 10. Планети 
 11. Меркур
 12. Венера
 13. Земја 
 14. Месечина
 15. Марс
 16. Јупитер
 17. Сатурн
 18. Уран
 19. Нептун
 20. Плутон
 21. Астероиди
 22. Комети
 23. Метеори
 24. Ѕвезди
 25. Двојни ѕвезди
 26. Ѕвездени јата
 27. Соѕвездија
 28. Меѓуѕвездена материја и маглини
 29. Галаксии
 30. Messier објекти
 31. Космологија
 32. Астронаутика
 33. Тераформирање на Марс
 34. Мисии/Опрема
 35. Земја/Месечина
 36. Планети
 37. Природни сателити
 38. Астер./Комети/Метеори
 39. Екстрасоларни планети
 40. Ѕвезди/Ѕвездени јата
 41. Егзобиологија
 42. Астрологија
 43. Активности на САД
 44. Забава
 45. Разно
 46. Астрономија
 47. Партнери
 48. Скопско астрономско друштво
 49. Членови
 50. English
 51. Каталогот на екстрасоларни планети открива 7 планети со можност за населување
 52. На работ на Титан
 53. Марс Одисеј на операција за пресадување на органи
 54. Уште еден неуспешен крај на светот
 55. Среќна нова 2013 година!
 56. Ѕвездата Тау Цети во својот систем има планета која се наоѓа во зоната погодна за живот
 57. Прекрасниот празничен подарок од Хабл
 58. Се планира едногодишна мисија на Меѓународната Вселенска Станица
 59. Во 2013 ќе биде пронајдена првата „близначка на Земјата”
 60. Касини ја откри реката Нил во смалена верзија на Титан
 61. Неверојатна и необична фотографија од Сатурн
 62. Дали астероид убиец ја доведе планетата Земја до ледено доба?
 63. На половина пат помеѓу Уран и Нептун
 64. Индија против Кина во трка за Вселената
 65. Дали луѓето би можеле да живеат на Марс?
 66. Пола милјарда долари успешно срушени на Месечината
 67. следни 32 записи
 68. Near the outskirts of the
 69. How common are Earth-sized planets?
 70. How do clusters of galaxies form and evolve?
 71. Скопско астрономско друштво на Facebook
 72. Скопско астрономско друштво на Twitter
 73. Yahoo! група за сите вљубеници во астрономијата
 74. Македонски Star Trek фан клуб
 75. Astronomski Magazin (на Спрски јазик)
 76. Medium3site visit date: 2013-01-13 03:59:15
astronomija.com.mk site information


| dig.do - home | list world top sites | top sites by category | top sites by country | blog | stats | terms of use | contact |